dewerf
dewerf diapo200
deloods

Aan het woord: Ton van Staveren van Ikhoutjijhout

Ton is meubelmaker en houtbewerker. Hij heeft sinds begin november de sleutel in handen van zijn toekomstige werkplaats op de Werf. “Het is nu nog kaal, maar het wordt straks hartstikke mooi,” vertelt Ton enthousiast. “Er komt betere verlichting en er komen een aantal ramen voor meer buitenlicht, waarvan hopelijk een paar dakramen. De elektra moet nog geregeld, maar het pand is al water- en winddicht en de betonvloer is ook prima. De grote verhuizing kan dus bijna beginnen.” Daar is Ton blij mee, want hij woont ook nog eens om de hoek. “Straks kan ik lopen naar mijn werk en dat is natuurlijk fantastisch. Het pand en het terrein hebben veel potentie. Ik ben de eerste die een sleutel heeft, maar het gaat nu hard. Ik denk dat je het hier over een jaar niet meer herkend!”

3000 deksels
Ton heeft 20 jaar lang als fulltime software engineer gewerkt en een paar jaar geleden besloot hij het roer om te gooien. Waarom? “Ik wil graag met mijn handen werken. Als kind timmerde ik al veel, hout heeft altijd mijn passie gehad. Het mooie van dit werk is dat je het hele proces van A tot Z meemaakt. Het is heel veel werk, maar het is ontzettend leuk. Ook het klantcontact vind ik fijn. Dat miste ik bij mijn vorige baan. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een opdracht voor 3000 ronde, houten dekseltjes voor een Belgische opdrachtgever. Ga maar eens zoeken, ik weet niet wie nog meer dekseltjes op maat voor je maakt! Mensen zijn blij als ze iemand vinden die iets voor ze kan maken. Elke klus is weer anders.”

Toekomstvisie
Ton heeft grote toekomstplannen. “Natuurlijk moet ik mijn eigen bedrijf verder opbouwen. Daarnaast heb ik met een compagnon, een metaalbewerker, het plan bedacht om meeloopdagen te organiseren voor mensen met bijvoorbeeld een burn-out. Dat is goed voor mensen die door een moeilijke periode gaan; Een dagje actief bezig zijn met meubels maken of metaal bewerken en een goed gesprek voeren. Ik hoop in de toekomst zoiets uit te werken.”

 

dehallen02dehallen01dehallen03

beschikbareunits