Aan het woord: Aart Jan Verdoold

Sinds 2010 is het hoofdkantoor van Green Real Estate B.V. gevestigd in de Baronie in Alphen aan den Rijn. Vroeger was het pand een cacao- en chocoladefabriek, nu een moderne plek waar wonen, werken en horeca samenkomen. Aart Jan vertelt: “Green Real Estate B.V. ontwikkelt vastgoedprojecten in de hele BeNeLux, maar het ontwikkelen van de Baronie, zo dicht bij huis, is natuurlijk extra speciaal. Wat zo leuk is aan dit project, is dat het industrieel erfgoed is. De fabriek stamt uit 1954 en mensen die zelf hebben gewoond in de Oude Baronie vereenzelven zich met het project en de naam. We hebben veel goede reacties gekregen op de opknapbeurt die we het oude pand hebben gegeven.”

Wonen in Rijnhaven

En nu? “We gaan verder! Tussen de Werf en Rijnhaven/Baronie is een leeg gedeelte. Daar gaan we appartementen bouwen. We beginnen met een blok van 30 appartementen, en later komt daar een tweede blok bij. Uiteindelijk worden het zo’n 100 appartementen,” vertelt Aart Jan terwijl hij enthousiast een aantal schetsen en bouwplannen laat zien. “Het gebied samentrekken, dat is mooi. Zo kunnen we zorgen voor eenheid tussen de verschillende gedeeltes. De appartementen die wij bouwen hebben allemaal uitzicht op de Zuidwest kant. Je hebt uitzicht over de haven vanaf je balkon in de zon. Op de Werf komen allerlei nieuwe ontwikkelingen. Het is vast heel leuk om daar bij in de buurt te wonen. Zo versterk je elkaar!”

 

Wester-Engh op De Werf

Al 17 jaar zit Paul Wismeijer met zijn bedrijf Scheepswerf Wester-Engh gevestigd aan de Steekterweg. “We bouwen hier complete boten. In de winter fungeren we als opslag en vanaf de lente, wanneer het vaarseizoen begint, zijn we een showroom voor nieuwe modellen.”

Verschuiving van werk

“Sinds een jaar of 6 merken we een verschuiving in de werkzaamheden. Voorheen bouwden we vooral nieuwe boten en nu is er meer vraag naar opslagruimte en restauratiewerk. Deze nieuwe werkzaamheden vragen om een nieuwe indeling van het gebouw. Daarom ben ik enthousiast over de locatie aan de Rijnhaven. Er is daar veel meer buitenruimte dan op onze huidige locatie. Hier heb ik 16 ligplekken, bij de Rijnhaven 70 en uiteindelijk hopelijk 120.”

Naar Rijnhaven

“We gaan de zaken bij Rijnhaven in een nieuw jasje steken. Ons pand gaat ‘Haven aan den Rijn’ heten en in het nieuwe pand komen verschillende bedrijven samen die iets met de watersport te maken hebben. Een daarvan is natuurlijk Wester-Engh, maar denk ook aan een scheepswinkel, een havenkantoor met informatie voor bezoekers, en voorzieningen als toiletten en douches.”

Toekomstvisie

“Rijnhaven biedt heel veel ligplaatsen, dus ik denk groot qua mogelijkheden. Het lijkt me mooi om in de toekomst bijvoorbeeld 4 bed and breakfast boten realiseren. Het moeten in elk geval boten met historische waarde voor Alphen zijn, bijvoorbeeld een klassieke sleper. Toeristen kunnen dan een nachtje in een boot slapen, een bijzondere ervaring!

Benieuwd? Kijk voor meer informatie op www.havenaandenrijn.nl 

Eerste bedrijf vestigt zich op de Werf

Wethouder Gerard van As bezocht vandaag houtbewerker Ton van Staveren. Zijn bedrijf ikhoutjijhout is het eerste bedrijf dat zich vestigt op de Werf.

Met de herstructurering van bedrijventerrein Rijnhaven geeft de gemeente een kwaliteitsimpuls zodat het gebied in de toekomst voor bestaande en nieuwe gebruikers aantrekkelijk blijft. Een deel van het bedrijventerrein wordt getransformeerd: Rijnhaven-Oost. De gemeente is ook hard aan de slag met de voormalige Biesterfeld locatie. Op dit terrein, dat De Werf gaat heten, is gestart met de werkzaamheden om het gebied in te vullen als een plek voor nieuw ondernemerschap.

“Ik feliciteer Ton van Staveren met zijn komst naar de Werf. Een slimme keuze want er vestigen hier straks meer bedrijven zodat er straks een mooie hotspot ontstaat van ondernemers die elkaar ook weer versterken,” aldus wethouder Gerard van As.

 

dewerf diapo