Wester-Engh op De Werf

Al 17 jaar zit Paul Wismeijer met zijn bedrijf Scheepswerf Wester-Engh gevestigd aan de Steekterweg. “We bouwen hier complete boten. In de winter fungeren we als opslag en vanaf de lente, wanneer het vaarseizoen begint, zijn we een showroom voor nieuwe modellen.”

Verschuiving van werk

“Sinds een jaar of 6 merken we een verschuiving in de werkzaamheden. Voorheen bouwden we vooral nieuwe boten en nu is er meer vraag naar opslagruimte en restauratiewerk. Deze nieuwe werkzaamheden vragen om een nieuwe indeling van het gebouw. Daarom ben ik enthousiast over de locatie aan de Rijnhaven. Er is daar veel meer buitenruimte dan op onze huidige locatie. Hier heb ik 16 ligplekken, bij de Rijnhaven 70 en uiteindelijk hopelijk 120.”

Naar Rijnhaven

“We gaan de zaken bij Rijnhaven in een nieuw jasje steken. Ons pand gaat ‘Haven aan den Rijn’ heten en in het nieuwe pand komen verschillende bedrijven samen die iets met de watersport te maken hebben. Een daarvan is natuurlijk Wester-Engh, maar denk ook aan een scheepswinkel, een havenkantoor met informatie voor bezoekers, en voorzieningen als toiletten en douches.”

Toekomstvisie

“Rijnhaven biedt heel veel ligplaatsen, dus ik denk groot qua mogelijkheden. Het lijkt me mooi om in de toekomst bijvoorbeeld 4 bed and breakfast boten realiseren. Het moeten in elk geval boten met historische waarde voor Alphen zijn, bijvoorbeeld een klassieke sleper. Toeristen kunnen dan een nachtje in een boot slapen, een bijzondere ervaring!

Benieuwd? Kijk voor meer informatie op www.havenaandenrijn.nl 

dewerf diapo