Rijnhaven OOST

De afgelopen periode zijn er misschien weinig zichtbare verandering in de Rijnhaven-Oost geweest, maar achter de schermen gebeurt er van alles. Het Omgevingsplan voor Rijnhaven-Oost is vastgesteld. Dit betekent dat er voor u als gebruiker, bewoner of ondernemer in het gebied volop kansen liggen..

Maar er gebeurt nog veel meer. De gemeente is hard aan de slag met de voormalige Biesterfeld locatie. Op dit terrein, dat De Werf gaat heten, wordt binnenkort gestart met de werkzaamheden om het gebied bedrijfsklaar te maken en er worden partijen gezocht die hieraan willen en kunnen bijdragen. Ook de werkzaamheden aan de Rijnhavenbrug, die volgend jaar plaats gaan vinden, zorgen voor een toenemende kansen als het gaat om waterrecreatie. De nieuwe brug krijgt een doorvaarhoogte van 2,5 meter en wordt op de centrale brugbediening aangesloten wat de bereikbaarheid van de Rijnhaven aanzienlijk vergroot. Naast de werkzaamheden aan de brug zal ook de kade opnieuw worden ingericht. Kortom, genoeg om naar uit te kijken.

Baronie Haven
In vervolg op de succesvolle ontwikkeling van de Baronie (een combinatie van winkelen, wonen, kantoren, horeca en zorg) is Green gestart met een nieuwe ontwikkeling: Baronie-Haven. In Baronie Haven, direct gelegen aan de kade van Rijnhaven, is plek voor recreatie, horeca en wonen. Straks loop je over de openbare wandelpromenade vanaf de Baronie rechtstreeks naar de haven voor een drankje aan het water op het terras van Baronie Haven of geniet je in het zonnetje van het uitzicht op de dobberende bootjes vanaf één van de stoere zitelementen op de nieuwe kade.

 

 

dewerf diapo